Obsługa Klienta

Kontakt telefoniczny | sklep medyczny EpicMEDInfolinia32 720 94 11

Kontakt GSM/SMS | sklep medyczny EpicMEDGSM/SMS533 99 22 01

Kontakt FAX | sklep medyczny EpicMEDFax32 720 94 16

Kontakt email | sklep medyczny EpicMEDE-mailsklep@epicmed.pl

Godziny obsługi Klienta | sklep medyczny EpicMED8.30-16.00 w dni robocze

Bezpieczne zakupy

Zakupy w sklepie medycznym EpicMED zabezpieczone certyfikatem SSL

Płatności elektroniczne

Płatności elektroniczne Dotpay w sklepie medycznym EpicMED

Płatności elektroniczne PayU w sklepie medycznym EpicMED

Newsletter
Zapisz się na nasz newsletter. Wyrażam zgodę na otrzymywanie Newslettera sklepu EpicMED (informacji handlowych drogą elektroniczną) zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
Producenci
Polityka prywatności oraz ochrony danych osobowych

POLITYKA PRYWATNOŚCI ORAZ OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH

przyjęta przez Dom Kupiecki ARKADIA spółka z o.o. z siedzibą w Katowicach

Załącznik nr 2 do Regulaminu sprzedaży przy wykorzystaniu środków porozumiewania się na odległość oraz świadczenia usług drogą elektroniczną.

Preambuła

Polityka prywatności oraz ochrony danych osobowych odnosi się do każdej witryny internetowej będącej w posiadaniu przedsiębiorstwa pod firmą Dom Kupiecki ARKADIA spółka z o.o. z siedzibą w Katowicach i ma na celu ochronę prywatności użytkowników witryn internetowych oraz ochronę danych osobowych osób przekazujących nam swoje dane osobowe jako realizację obowiązku prawnego wynikającego z przepisów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. nr 133 poz.883 ze zm.) oraz Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwanym w dalszej części dokumentu Dyrektywą RODO).

Istotnie ważnym celem Polityki prywatności oraz ochrony danych osobowych jest przedstawienie informacji na temat prawnie usprawiedliwionych celów pozyskiwania i przetwarzania danych osobowych przez podmiot Dom Kupiecki ARKADIA spółka z o.o. oraz informacji o prawach osób powierzających nam swoje dane osobowe, a także informacji na temat sposobu wykorzystania, przetwarzania i udostępniania zebranych danych osobowych.

Kolejnym ważnym celem tego dokumentu jest przekazanie informacji do użytkowników witryn internetowych na temat sposobu pozyskiwania i wykorzystania innych danych, niż dane osobowe, w trakcie użytkowania witryny bez identyfikacji poszczególnych osób, w tym informacji o udostępnianiu zebranych danych.

Dom Kupiecki ARKADIA spółka z o.o. przyjmuję niniejszy dokument do stosowania w trosce o poszanowanie prywatności i praw osób powierzających nam swoje dane osobowe oraz inne dane, w tym także w trosce o zapewnienie bezpieczeństwa, rozliczalności i integralności tych danych, zobowiązując się jednocześnie do przetwarzania i udostępniania powierzonych nam danych w sposób zgodny z obowiązującymi przepisami prawa i zasadami współżycia społecznego oraz dobrymi obyczajami.

 

CZĘŚĆ I - DANE OSOBOWE

I. Administrator danych osobowych

  1. Administratorem danych osobowych jest Dom Kupiecki ARKADIA spółka z o.o. z siedzibą w Katowicach [40-013] przy ul. Staromiejskiej 6/10d posługująca się numerem NIP 954-27-84-362 i numerem REGON 368734116, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000703242 przez Sąd Rejonowy Katowice-Wschód w Katowicach Wydział VIII Gospodarczy KRS, zwany dalej Administratorem.
  2. W sprawach danych osobowych z Administratorem można się kontaktować listownie na adres jego siedziby wskazany w pkt 1, a także: telefonicznie pod numerem telefonu 32 720 94 00; faksem pod numerem faksu 32 720 94 16, lub na adres poczty elektronicznej dk@dkarkadia.pl.

II. Czym są dane osobowe ?

Dane osobowe to informacje pozwalające na bezpośrednią lub pośrednią identyfikację osoby fizycznej w oparciu o elementy takie jak: imię i nazwisko, adres pocztowy, adres poczty elektronicznej, numer telefonu czy niepowtarzalny identyfikator urządzenia. Pośrednia identyfikacja odbywa się w połączeniu z innymi informacjami.

III. Prawnie usprawiedliwiony cel zbierania oraz przetwarzania i udostępniania danych osobowych

  1. Prawnie usprawiedliwiony cel zbierania oraz przetwarzania i udostępniania danych osobowych przez Administratora wynika z motywów 47-49 Dyrektywy RODO i sprowadza się do prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora lub przez stronę trzecią, o ile nie narusza to interesu lub podstawowych praw i wolności osoby, której dane dotyczą.
  2. W zakresie szczegółowym interes realizowany przez Administratora polega na:
    • a) nawiązaniu i ukształtowaniu treści oraz wykonaniu umowy, zmiany lub rozwiązania takiej umowy, obsłudze administracyjnej umów, wystawieniu stosownych dokumentów sprzedaży oraz księgowości i rachunkowości, realizacji procedur zarządzania ryzykiem oraz zarządzaniu relacjami z klientem, a także umożliwienia klientom sklepów internetowych płatności elektronicznych – w przypadku umów sprzedaży zawieranych w oparciu o przepisy kodeksu cywilnego,
    • b) świadczeniu usług elektronicznych – w przypadku usługi prowadzenia konta użytkownika w witrynach i sklepach internetowych,
    • c) marketingu bezpośrednim produktów i usług – w przypadku usług Newslettera,
    • d) udzieleniu informacji o produktach i usługach – w przypadku zapytań ofertowych oraz zapytań ogólnych składanych poprzez formularze kontaktowe ze stron internetowych i pocztę elektroniczną.

IV. Zakres i rodzaj danych osobowych wymaganych przez Administratora

  1. Dane osobowe wymagane przez Administratora w celu rejestracji w sklepach internetowych i ustanowienia konta użytkownika: identyfikujący użytkownika adres poczty elektronicznej (adres e-mail). Dane podawane są dobrowolnie, co oznacza, że nie podanie danych uniemożliwi Administratorowi uruchomienie usługi konta użytkownika.
  2. Dane osobowe wymagane obowiązkowo przez Administratora w celu zawarcia i wykonania umowy sprzedaży przy wykorzystaniu środków porozumiewania się na odległość: imię i nazwisko osoby składającej zamówienie (także składającej zamówienie w imieniu osób prawnych), adres zamieszkania lub siedziby podmiotu, numer identyfikacji podatkowej – w przypadku osób fizycznych prowadzących działalność gospodarczą, numer telefonu osoby składającej zamówienie, adres poczty elektronicznej (adres e-mail). Dane uzupełniające podawane fakultatywnie (nieobowiązkowe): imię i nazwisko odbiorcy przesyłki inne niż imię i nazwisko osoby składającej zamówienie, adres dostawy inny niż adres zamieszkania lub siedziby podmiotu, numer telefonu odbiorcy przesyłki.
  3. Dane osobowe wymagane przez Administratora na wyrażenie przez klienta opinii o zawartej umowie sprzedaży i produktach nią objętych: identyfikujący użytkownika adres poczty elektronicznej (adres e-mail). Dane podawane są dobrowolnie a wyrażenie opinii nieobowiązkowe.
  4. Dane osobowe wymagane przez Administratora w celu subskrypcji Newslettera: identyfikujący użytkownika adres poczty elektronicznej (adres e-mail). Dane podawane są dobrowolnie a subskrypcja Newslettera nieobowiązkowa, co oznacza, że nie podanie danych uniemożliwi Administratorowi uruchomienie usługi Newslettera.
  5. Dane osobowe wymagane przez Administratora w celu przesłania oferty indywidualnej w odpowiedzi na zapytanie ofertowe: imię i nazwisko osoby występującej z zapytaniem ofertowym lub nazwa podmiotu, adres poczty elektronicznej (adres e-mail). Proces przekazania danych jest dobrowolny a podjęcie działań przez Administratora następuje na żądanie osoby, której dane dotyczą.
  6. Dane osobowe wymagane przez Administratora w celu udzielenia odpowiedzi do zapytań ogólnych składanych poprzez formularze kontaktowe ze stron internetowych i pocztę elektroniczną: adres poczty elektronicznej (adres e-mail). Proces przekazania danych jest dobrowolny a podjęcie działań przez Administratora następuje na żądanie osoby, której dane dotyczą.

V. Zbiory danych osobowych

Administrator przetwarza dane osobowe użytkowników witryn i sklepów internetowych w następujących zbiorach danych osobowych:

Nazwa zbioru danych osobowych Cel przetwarzania danych osobowych
Klienci DK Arkadia Nawiązanie i ukształtowanie treści oraz wykonanie umowy, zmiana lub rozwiązanie takiej umowy oraz w celu wystawienia dokumentów sprzedaży.
Użytkownicy kont Świadczenie usług elektronicznych – usługi prowadzenia konta użytkownika w witrynach i sklepach internetowych.
Subskrybenci Newsletterów Marketing bezpośredni produktów i usług.
Korespondencja elektroniczna Udzielanie informacji o produktach i usługach w przypadku zapytań ofertowych oraz zapytań ogólnych.

VI. Przekazywanie danych osobowych wykonawcom i podwykonawcom Administratora

Administrator nie udostępnia zgromadzonych danych osobowych podmiotom trzecim bez zgody osoby udostępniającej swoje dane, za wyjątkiem ściśle określonych sytuacji i w zakresie związanym z realizacją określonego celu. Usługodawcy zewnętrzni nie mogą wykorzystywać otrzymanych od Administratora danych osobowych w żadnym innym celu, w szczególności do własnych celów czy celów stron trzecich. Usługodawcy zewnętrzni Administratora są umownie zobowiązani do przestrzegania poufności przekazanych danych osobowych.

Kategorie odbiorców danych osobowych Cel przekazania danych osobowych do przetwarzania
Producenci i dystrybutorzy produktów sprzedawanych przez Administratora
  1. Wykonanie umowy sprzedaży - wysyłka produktów do odbiorcy w sytuacji, gdy nadawcą przesyłki jest producent lub dystrybutor produktu.
  2. Wykonanie umowy sprzedaży - wystawienie dokumentów gwarancyjnych lub/i paszportu technicznego wyrobu medycznego.
Operatorzy systemów płatności elektronicznych
  1. Wykonanie umowy sprzedaży - umożliwienie klientom sklepów internetowych płatności elektronicznych, w tym kartami płatniczymi, za produkty nabywane w sklepach Administratora.
  2. Wykonanie umowy sprzedaży - umożliwienie klientom sklepów internetowych złożenie wniosku za pomocą systemów płatności elektronicznych o kredyt ratalny na produkty nabywane w sklepach Administratora.
Firmy kurierskie, firmy spedycyjne i brokerzy kurierscy Wykonanie umowy sprzedaży - wysyłka produktów do odbiorcy w sytuacji, gdy Administrator jest nadawcą przesyłki.
Firmy świadczące usługi pocztowe
  1. Wykonanie umowy sprzedaży - wysyłka produktów do odbiorcy.
  2. Obsługa administracyjna umów sprzedaży - zarządzanie relacjami z klientem.
  3. Korespondencja papierowa.
Leasingodawcy Wykonanie umowy sprzedaży - umożliwienie klientom skorzystanie z Leasingu na produkty oferowane w sklepach Administratora.
Usługodawcy hostingowi baz danych i aplikacji
  1. Nawiązanie i ukształtowanie treści oraz wykonanie umowy sprzedaży - prowadzenie sklepów internetowych Administratora.
  2. Wykonanie umowy - wysyłanie na adres elektroniczny klienta komunikatów technicznych, prawnych i transakcyjnych.
  3. Wykonanie umów sprzedaży - wystawienie stosownych dokumentów sprzedaży.
  4. Marketing bezpośredni produktów i usług - wysyłka Newslettera.
Biura rachunkowe Księgowość i rachunkowość Administratora.
Firmy zbierające opinie konsumenckie o produktach i usługach Wyrażenie przez klienta opinii o zawartej umowie sprzedaży i produktach nią objętych.
Kancelarie prawne Obsługa prawna Administratora, a tym obsługa prawna umów zawieranych przez Administratora i dochodzenie roszczeń z umów.
Kancelarie windykacyjne oraz rejestry dłużników Obsługa wierzytelności Administratora na etapie przedsądowym.

Każdorazowo w przypadku przekazania danych osobowych wykonawcy lub podwykonawcy Administratora fakt przekazania danych osobowych oraz cel przekazania, jak też dane odbiorcy danych osobowych podlega zaewidencjonowaniu w dokumentacji przetwarzania danych osobowych Administratora.

VII. Przetwarzanie danych osobowych dzieci

Administrator nie gromadzi ani nie przetwarza danych osobowych dzieci poniżej 16 roku życia, chyba, że wyrażą na to zgodę uprzednio rodzice lub opiekunowie prawni zgodnie z obowiązującym prawem. W przypadku, gdy Administrator stwierdzi, iż nieumyślne zgromadzono dane osobowe dziecka, zostaną one natychmiast usunięte z systemów Administratora.

VIII. Bezpieczeństwo przetwarzania danych osobowych

Administrator danych osobowych dba o ich bezpieczeństwo i oświadcza, że dane osobowe są przetwarzane z zachowaniem odpowiednich środków technicznych i organizacyjnych, spełniających wymagania prawa.

Administrator stosuje środki bezpieczeństwa i wdraża stosowne procedury fizyczne, elektroniczne i administracyjne mające na celu ochronę gromadzonych danych osobowych przed przypadkowym lub bezprawnym zniszczeniem, utratą, modyfikacją, nieuprawnionym ujawnieniem, jak również przed nieuprawnionym uzyskaniem dostępu do przekazywanych, archiwizowanych lub przetwarzanych danych osobowych. Procedury te podlegają regularnym przeglądom i aktualizacjom uwzględniającym potrzeby biznesowe, zmiany technologiczne i wymogi regulacyjne.

Dostęp do zgromadzonych przez Administratora danych osobowych przysługuje wyłącznie pracownikom Administratora dopuszczonym stosownym upoważnieniem do przetwarzania danych osobowych, którzy mają biznesową potrzebę zapoznania się z tymi danymi lub potrzebują ich w związku z wykonywanymi obowiązkami.

W przypadku naruszenia bezpieczeństwa danych osobowych Administrator stosuje odpowiednie procedury i przepisy dotyczące powiadamiania o takich naruszeniach organu państwowego, który z mocy ustawy sprawuje nadzór nad bezpieczeństwem danych osobowych w Polsce.

IX. Realizacja przez Administratora praw osoby udostępniającej swoje dane osobowe

  1. Prawo do wycofania zgody. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie zgody osoby udostępniającej swoje dane, zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Gwarantujemy możliwość wycofania zgody w taki sam sposób, w jaki została ona udzielona, jak również poprzez kontakt z Administratorem i złożenie oświadczenia woli o cofnięciu zgody.
  2. Prawo do korekty danych osobowych i ich poprawiania. Osoba udostępniająca swoje dane osobowe może poprawiać lub żądać od Administratora poprawienia danych, które dotyczą osoby udostępniającej. Staramy się, aby dane osobowe znajdujące się w naszym posiadaniu i wykorzystywane na bieżąco były precyzyjne, kompletne, aktualne i istotne, oparte o najnowsze dostępne informacje. Korektę danych osobowych można uzyskać poprzez kontakt z Administratorem lub w przypadku usług świadczonych elektronicznie przez Administratora samodzielnie przeglądać i korygować swoje dane osobowe.
  3. Prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych. Osoba udostępniająca swoje dane osobowe może otrzymać od Administratora zapewnienie o ograniczeniu przetwarzania danych osobowych, jeżeli osoba, której dane dotyczą:
    • a) kwestionuje prawidłowość danych osobowych - na okres pozwalający administratorowi sprawdzić prawidłowość tych danych,
    • b) przetwarzanie jest niezgodne z prawem, a osoba, której dane dotyczą, sprzeciwia się usunięciu danych osobowych, żądając w zamian ograniczenia ich wykorzystywania,
    • c) Administrator nie potrzebuje już danych osobowych do celów przetwarzania, ale są one potrzebne osobie, której dane dotyczą, do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń,
    • d) wniosła sprzeciw wobec przetwarzania - do czasu stwierdzenia, czy prawnie uzasadnione podstawy po stronie Administratora są nadrzędne wobec podstaw sprzeciwu osoby, której dane dotyczą.
  4. Prawo do wniesienia sprzeciwu. Osoba udostępniająca swoje dane osobowe może złożyć w dowolnym memencie sprzeciw wobec przetwarzania jej danych osobowych przez Administratora ze względu na konkretną sytuację, pod warunkiem, że przetwarzanie danych nie odbywa się w oparciu o zgodę osoby udostępniającej swoje dane osobowe, ale w oparciu zgodny z prawem interes Administratora lub interes strony trzeciej. W takim przypadku przerywamy przetwarzanie danych osobowych osoby występującej ze sprzeciwem, chyba, że Administrator wykaże istnienie ważnych prawnie uzasadnionych podstaw do przetwarzania, nadrzędnych wobec interesów, praw i wolności osoby, której dane dotyczą, lub podstaw do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń. Jeżeli dane osobowe są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego, osoba, której dane dotyczą, ma prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania dotyczących jej danych osobowych na potrzeby takiego marketingu, w tym profilowania, w zakresie, w jakim przetwarzanie jest związane z takim marketingiem bezpośrednim.
  5. Prawo dostępu do danych osobowych. Osoba udostępniająca swoje dane osobowe może zwrócić się do Administratora z prośbą o podanie informacji na temat danych osobowych znajdujących się posiadaniu Administratora, w tym informacji dotyczących kategorii danych osobowych, celu, w jakim te dane osobowe są wykorzystywane, w jaki sposób Administrator wszedł w posiadanie danych osobowych (jeżeli nie bezpośrednio od osoby udostępniającej swoje dane) oraz informacji o danych podmiotów, którym zostały ujawnione (jeżeli dotyczy).
  6. Prawo do przeniesienia danych. Osoba udostępniająca swoje dane osobowe może złożyć wniosek o przekazanie danych osobowych przez Administratora innemu administratorowi danych - jeśli jest to technicznie wykonalne przez Administratora i pod warunkiem, że przetwarzanie odbywa się za zgodą osoby udostępniającej swoje dane osobowe lub jest niezbędne do realizacji umowy.
  7. Prawo do wykasowania danych osobowych. Osoba, której dane dotyczą, ma prawo żądania od Administratora niezwłocznego usunięcia dotyczących jej danych osobowych, a Administrator ma obowiązek bez zbędnej zwłoki usunąć dane osobowe, jeżeli zachodzi jedna z następujących okoliczności:
    • - dane osobowe nie są już niezbędne do celów, w których zostały zebrane lub w inny sposób przetwarzane,
    • - osoba, której dane dotyczą, cofnęła zgodę, na której opiera się przetwarzanie i nie ma innej podstawy prawnej przetwarzania,
    • - osoba, której dane dotyczą, wnosi sprzeciw wobec przetwarzania i nie występują nadrzędne prawnie uzasadnione podstawy przetwarzania przez Administratora,
    • - dane osobowe były przetwarzane przez Administratora niezgodnie z prawem,
    • - dane osobowe muszą zostać usunięte przez Administratora w celu wywiązania się z obowiązku prawnego przewidzianego w prawie polskim lub prawie Unii Europejskiej,
    • - dane osobowe zostały zebrane od dziecka poniżej 16 tego roku życia.
    Jeżeli Administrator przekazał dane osobowe swoim wykonawcom i podwykonawcom podejmuje rozsądne działania, w tym środki techniczne, by poinformować administratorów przetwarzających te dane osobowe, że osoba, której dane dotyczą, żąda, by administratorzy ci usunęli wszelkie łącza do tych danych, kopie tych danych osobowych lub ich replikacje.
    Administrator odmówi usunięcia danych osobowych, jeżeli:
    • - przetwarzanie danych jest związane z obowiązkiem prawnym wymagającym od Administratora przetworzenia danych osobowych,,
    • - przetwarzanie danych jest konieczne w związku z ustanowieniem, wykorzystaniem bądź obroną roszczeń prawnych,
    • - przetwarzanie danych jest konieczne do celów statystycznych i archiwizacyjnych jeżeli wykasowanie danych uniemożliwi lub poważnie utrudni realizację celów takiego przetwarzania a danych osobowych nie będzie można poddać anonimizacji w taki sposób, że osób, których dane dotyczą, w ogóle nie można zidentyfikować.
  8. Prawo do złożenia skargi na Administratora. W przypadku podejrzenia o naruszenie obowiązujących przepisów w dziedzinie ochrony danych osobowych osoba, której dane dotyczą, może złożyć skargę do organu nadzorującego ochronę danych w kraju zamieszkania lub w kraju, w którym wystąpiło domniemane naruszenie. Właściwym dla terytorium Polski organem jest Biuro Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

X. Okresy przetwarzania danych osobowych przez Administratora

Zasadniczo Administrator usuwa dane osobowe lub poddaje je anonimizacji, jeśli nie są już potrzebne do realizacji celów, w których je zgromadzono, niemniej wymogi ustawowe mogą nakazywać Administratorowi przechowywanie danych osobowych przez dłuższy okres.

Administrator określa maksymalne okresy przetwarzania danych osobowych dla poszczególnych celów pozyskiwania i przetwarzania, które kształtują się następująco:

  • - nawiązanie i ukształtowanie treści oraz wykonanie umów sprzedaży – 2 lata od dostarczenia produktu do odbiorcy (uwarunkowane odpowiedzialnością Administratora z tytułu rękojmii za wady fizyczne i prawne przedmiotu sprzedaży),
  • - księgowość i rachunkowość Administratora – 5 lat pełnych od zakończenia roku obrotowego, w którym Administrator wystawił fakturę końcową VAT do umowy sprzedaży, przy czym dane osobowe z faktur sprzedaży oraz zapisy na kontach księgowych po upływie zakreślonego okresu nie podlegają anonimizacji i w celach statystycznych oraz archiwalnych mogę być przez Administratora przetwarzane,
  • - dochodzenie roszczeń Administratora w związku z zawartymi umowami – przez okres istnienia prawnie uzasadnionego interesu realizowanego przez Administratora, nie dłużej jednak niż przez okres przedawnienia roszczeń w stosunku do osoby, której dane dotyczą, określonymi przepisami prawa,
  • - marketing bezpośredni produktów i usług Administratora – do maksymalnie 3 dni roboczych od momentu wycofania zgody przez osobę, której dane dotyczą na dalsze przetwarzanie jej danych w tym celu,
  • - wyrażenie przez klienta opinii o zawartej umowie sprzedaży i produktach nią objętych – do maksymalnie 3 dni od momentu wycofania zgody przez osobę, której dane dotyczą na dalsze przetwarzanie jej danych w tym celu,
  • - świadczenie usług elektronicznych przez Administratora (usługi prowadzenia konta użytkownika w witrynach i sklepach internetowych) – do maksymalnie 7 dni od momentu wycofania zgody przez osobę, której dane dotyczą na dalsze przetwarzanie jej danych w tym celu,
  • - udzielanie przez Administratora informacji o produktach i usługach w przypadku zapytań ofertowych (podjęcie działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umów) – 12 miesięcy od wpływu zapytania ofertowego lub do maksymalnie 3 dni roboczych od momentu zgłoszenia żądania usunięcia danych osobowych przez osobę, której dane dotyczą, w zależności co nastąpi wcześniej, przy czym bieg terminu żądania usunięcia danych rozpoczyna się po upływie terminu ważności spersonalizowanej oferty cenowej,
  • - udzielanie przez Administratora informacji o produktach i usługach w przypadku zapytań ogólnych (korespondencja elektroniczna - podjęcie działań na żądanie osoby, której dane dotyczą) – 3 miesiące od udzielenia przez Administratora odpowiedzi lub do maksymalnie 3 dni roboczych od momentu zgłoszenia żądania usunięcia danych osobowych przez osobę, której dane dotyczą, w zależności co nastąpi wcześniej.

XI. Profilowanie danych osobowych

Osoba, której dane dotyczą, ma prawo do tego, by nie podlegać decyzji, która opiera się wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, i wywołuje wobec tej osoby skutki prawne lub w podobny sposób istotnie na nią wpływa.
Administrator oświadcza, że nie stosuje żadnych zautomatyzowanych procedur podejmowanie decyzji w indywidualnych przypadkach, w tym profilowania wg definicji Dyrektywy RODO.

 

CZĘŚĆ II - POLITYKA PRYWATNOŚCI - DANE EKSPLOATACYJNE I ANALITYKA RUCHU INTERNETOWEGO ORAZ PLIKI COOKIES

I. Wstęp

Generalnie korzystanie przez użytkownika z witryny internetowej Administratora, czy sklepu internetowego Administratora, – zwanymi dalej w tym dokumencie „Serwisem” – jest anonimowe do czasu rejestracji w Serwisie albo zawarcia umowy sprzedaży w drodze porozumiewania się na odległość, czyli do momentu, w którym podawanie danych osobowych nie jest wymagane przez Administratora.

II. Dane informatyczne

Zbieramy automatycznie, przechowujemy i przetwarzamy dane informatyczne dotyczące sposobu korzystania przez użytkownika z Serwisu. Zbierane dane służą jak najlepszemu zaspokojeniu potrzeb użytkownika i wykorzystywane są przez nas lub inne uprawnione podmioty w celach technicznych, statystycznych oraz do poprawy funkcjonalności Serwisu.

Zbieramy następujące dane systemowe:

  • a) adres IP używany przez użytkownika, czyli numer interfejsu sieciowego gromadzony w logach systemowych serwera - dane o adresie IP nie pozwalają na jednoznaczne zidentyfikowanie fizycznego urządzenia, a co za tym idzie użytkownika, gdyż w niektórych przypadkach adres ten może się dowolnie zmieniać lub użytkowane urządzenie może być wykorzystywane przez wielu użytkowników,
  • b) lokalizację geograficzną urządzenia końcowego użytkownika (kraj, region, województwo a w niektórych przypadkach również miasto),
  • c) typ i wersję stosowanej przez użytkownika przeglądarki, system operacyjny zainstalowany na urządzeniu końcowym użytkownika, rozdzielczość ekranu i zainstalowane rozszerzenia,
  • d) odwiedzane przez użytkownika strony w Serwisie oraz ilość spędzanego na każdej z nich czasu oraz źródła odwiedzin Serwisu, strony wejściowe i wyjściowe oraz frazy wyszukiwania wpisane przez użytkownika w przeglądarkę, które doprowadziły go do Serwisu,
  • e) wpisywane przez użytkownika w wyszukiwarkę Serwisu frazy wyszukiwania.

Serwis umożliwia zbieranie danych o aktywności użytkownika na stronach Serwisu obcym systemom w celach statystycznych (np. Google Analytics, Gemius Traffic), reklamowych (np. Google AdSense, AdOcean) lub oferowania dodatkowych funkcjonalności (np. przycisk „Lubię to!” serwisu Facebook.com). Serwisy Administratora umożliwiają zbieranie danych o aktywności użytkownika również w celu remarketingu produktów oferowanych w sklepach internetowych Administratora - kod remarketingowy w tym wypadku zbiera dane użytkowników Serwisu na potrzeby Google AdWords.

III. Pliki tekstowe Cookies, czyli tzw. ciasteczka

Pliki tekstowe cookies zapisywane są przez przeglądarkę na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu przechowywania informacji służących do identyfikowania urządzenia końcowego bądź zapamiętywania historii działań podejmowanych przez użytkownika na stronach Serwisu oraz w celu poprawnego przypisywania użytkownikowi danych historycznych zebranych podczas poprzednich wizyt w Serwisie. Pliki Cookies nie przechowują danych osobowych użytkownika.

Standardowo przeglądarka internetowa domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies na dysku urządzenia końcowego. Użytkownik może dokonać w swojej przeglądarce zmiany ustawień dotyczących plików cookies, w taki sposób, aby blokować automatyczną ich obsługę w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować każdorazowo o ich zamieszczeniu w na dysku. W sekcjach pomocy przeglądarek internetowych znajdują się instrukcje ustawień plików cookies. Informujemy, że ograniczenia dla plików cookies mogą wpłynąć niekorzystnie na funkcjonalność Serwisu po stronie użytkownika.

Pliki cookies najczęściej zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, datę umieszczenia, datę ważności oraz unikalny numer. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  • - dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,
  • - tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,
  • - utrzymanie sesji użytkownika (po zalogowaniu do Serwisu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej stronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła.

Serwis wykorzystuje sesyjne i stałe pliki cookies. Pliki sesyjne są tymczasowe i wygasają z chwila opuszczenia Serwisu przez użytkownika lub wyłączenia przeglądarki internetowej. Pliki stałe pozostają na dysku urządzenia końcowego użytkownika do upływu daty ich ważności lub do czasu usunięcia ich przez użytkownika.

W Serwisie stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

  • - niezbędne pliki cookies, umożliwiające korzystanie z funkcji dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do funkcji wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu,
  • - pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu,
  • - wydajnościowe pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu,
  • - funkcjonalne pliki cookies, umożliwiające zapamiętanie wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.,
  • - reklamowe pliki cookies, umożliwiające dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika Serwisu i mogą być stosowane i wykorzystywane również przez współpracujących z nami partnerów i reklamodawców.

IV. Logi dostępowe i sygnały nawigacyjne

Zbieramy informacje dotyczące korzystania z Serwisu przez użytkowników oraz ich adresów IP na podstawie analizy logów dostępowych. Informacje te wykorzystywane są w celach technicznych, związanych z administracją serwerów Serwisu, jak również w celach statystycznych, np. przy analizie demograficznej użytkowników.

W trakcie wizyty na stronach Serwisu komputer użytkownika może odebrać jeden lub więcej sygnałów nawigacyjnych ułatwiających systemowi dostarczenie plików cookies witryny w celu zebrania anonimowych danych na temat użytkowania Serwisu oraz dostarczenia dostosowanej lub skierowanej do danego odbiorcy treści Serwisu lub treści pochodzących od naszych partnerów. Sygnały nawigacyjne (nazywane także pikselami monitorującymi, gifami single-pixel, znacznikami pikselowymi lub znacznikami akcji) to obrazy zazwyczaj nie większe niż 1x1 piksel, umieszczone w różnych miejscach Serwisu. Pozwalają zidentyfikować rodzaj przeglądarki, wyszukiwać wyrażenia, dzięki którym użytkownicy dotarli do naszej witryny oraz nazwy domen w sieci, które zawierają łącza do naszego Serwisu. Sygnały nawigacyjne mogą być umieszczane w Serwisie przez nas lub przez naszych partnerów oraz dostawców usług. Sygnały te pomagają nam również w identyfikacji adresu IP urządzenia końcowego użytkownika. Informacje gromadzone dzięki sygnałom nawigacyjnym nie pozwalają na identyfikację tożsamości użytkownika. Jeśli jednak w czasie korzystania ze stron Serwisu użytkownik utworzył tożsamość użytkownika np. dokonując zakupu, możemy połączyć dane zgromadzone za pomocą sygnałów nawigacyjnych z danymi umożliwiającymi identyfikację użytkownika i wykorzystywać je w ten sam sposób, w jaki wykorzystuje się pliki cookies.

V. Łącza do zewnętrznych witryn internetowych

Polityka prywatności dotyczy wyłącznie Serwisów należących do Administratora. Polityka prywatności nie dotyczy danych pozyskiwanych w zewnętrznych witrynach internetowych, nawet w przypadku występowania w tych witrynach łączy do Serwisu Administratora lub odwrotnie. Nie mamy wpływu na treści polityki prywatności naszych partnerów, dostawców usług lub firm zewnętrznych.

Katowice, dnia 25 maja 2018 r.

 

Nowości w naszej ofercie
AsCARD Grey 07.305P System aparat EKG z Wi-Fi HL7 i pulsoksymetrem oraz wózkiem i drukarką zewn. A4
AsCARD Grey 07.305P System aparat EKG z Wi-Fi HL7 i pulsoksymetrem oraz wózkiem i drukarką zewn. A4
9 940,00 zł 9 100,00 zł 9 203,70 zł 8 425,93 zł
szt.
AsCARD Grey 07.305P aparat EKG 12-kanałowy z Wi-Fi i HL7 oraz pulsoksymetrem
AsCARD Grey 07.305P aparat EKG 12-kanałowy z Wi-Fi i HL7 oraz pulsoksymetrem
9 300,00 zł 8 510,00 zł 8 611,11 zł 7 879,63 zł
szt.
AsCARD Orange 07.105 elektrokardiograf 12-kanałowy
AsCARD Orange 07.105 elektrokardiograf 12-kanałowy
5 490,00 zł 5 110,00 zł 5 083,33 zł 4 731,48 zł
szt.
SM-2 stolik-wózek pod aparaty do fizykoterapii marki EiE
SM-2 stolik-wózek pod aparaty do fizykoterapii marki EiE
1 240,00 zł 1 140,00 zł 1 148,15 zł 1 055,56 zł
szt.
SM-1 stolik-wózek pod aparaty do fizykoterapii marki EiE
SM-1 stolik-wózek pod aparaty do fizykoterapii marki EiE
1 010,00 zł 930,00 zł 935,19 zł 861,11 zł
szt.
EiE torba transportowa na aparaty do fizykoterapii
EiE torba transportowa na aparaty do fizykoterapii
170,00 zł 160,00 zł 138,21 zł 130,08 zł
szt.
ELEGANT stolik-wózek pod aparaty medyczne uniwersalny
ELEGANT stolik-wózek pod aparaty medyczne uniwersalny
800,00 zł 745,00 zł 650,41 zł 605,69 zł
szt.
Polaris 2 aparat do laseroterapii z aplikatorem prysznicowym CL1800
Polaris 2 aparat do laseroterapii z aplikatorem prysznicowym CL1800
10 300,00 zł 9 150,00 zł 9 537,04 zł 8 472,22 zł
szt.
Polaris 2 aparat do laseroterapii z sondą IR 400mW
Polaris 2 aparat do laseroterapii z sondą IR 400mW
6 035,00 zł 5 450,00 zł 5 587,96 zł 5 046,30 zł
szt.
LZD-1M drewniana leżanka medyczna 2-częściowa
LZD-1M drewniana leżanka medyczna 2-częściowa
1 040,00 zł 960,00 zł 962,96 zł 888,89 zł
szt.
Vertimo Hi-Lo Cardio+ stół rehabilitacyjny do pionizacji i testów pochyleniowych 2-częściowy elektryczny
Vertimo Hi-Lo Cardio+ stół rehabilitacyjny do pionizacji i testów pochyleniowych 2-częściowy elektryczny
14 500,00 zł 13 100,00 zł 13 425,93 zł 12 129,63 zł
szt.
HS-021 szafka z kluczem na defibrylator AED
HS-021 szafka z kluczem na defibrylator AED
280,00 zł 260,00 zł 227,64 zł 211,38 zł
szt.
HS-020 szafka z kluczem na defibrylator AED
HS-020 szafka z kluczem na defibrylator AED
280,00 zł 260,00 zł 227,64 zł 211,38 zł
szt.
SZ stolik-wózek zabiegowy z blatami szklanymi
SZ stolik-wózek zabiegowy z blatami szklanymi
535,00 zł 515,00 zł 495,37 zł 476,85 zł
szt.
SZM stolik-wózek zabiegowy z misami
SZM stolik-wózek zabiegowy z misami
575,00 zł 555,00 zł 532,41 zł 513,89 zł
szt.
SBN-S stanowisko do badania niemowląt z szafką
SBN-S stanowisko do badania niemowląt z szafką
995,00 zł 950,00 zł 921,30 zł 879,63 zł
szt.
SBN-P stanowisko do badania niemowląt z półką
SBN-P stanowisko do badania niemowląt z półką
715,00 zł 685,00 zł 662,04 zł 634,26 zł
szt.
Bestsellery
JFG5 fotel ginekologiczny elektryczny
JFG5 fotel ginekologiczny elektryczny
4 630,00 zł 3 755,00 zł 4 287,04 zł 3 476,85 zł
szt.
KOP/7-1 szafa kartotekowa B5 7 szuflad 1-rzędowych
KOP/7-1 szafa kartotekowa B5 7 szuflad 1-rzędowych
1 790,00 zł 1 350,00 zł 1 455,28 zł 1 097,56 zł
szt.
Airex Corona 185x100 cm rehabilitacyjna mata do ćwiczeń
Airex Corona 185x100 cm rehabilitacyjna mata do ćwiczeń
508,00 zł 450,00 zł 470,37 zł 416,67 zł
szt.
AsCARD Grey 07.305 elektrokardiograf 12-kanałowy z Wi-Fi i HL7
AsCARD Grey 07.305 elektrokardiograf 12-kanałowy z Wi-Fi i HL7
7 580,00 zł 6 990,00 zł 7 018,52 zł 6 472,22 zł
szt.
NBVE-110NL lampa bakteriobójcza UV-C przepływowa 2x55W ścienna z licznikiem mechanicznym czasu pracy
NBVE-110NL lampa bakteriobójcza UV-C przepływowa 2x55W ścienna z licznikiem mechanicznym czasu pracy
1 415,00 zł 1 245,00 zł 1 150,41 zł 1 012,20 zł
szt.
KOP/7 szafa kartotekowa B5 7 szuflad 2-rzędowych
KOP/7 szafa kartotekowa B5 7 szuflad 2-rzędowych
2 125,00 zł 1 600,00 zł 1 727,64 zł 1 300,81 zł
szt.
AsCARD Grey 07.205 elektrokardiograf 12-kanałowy
AsCARD Grey 07.205 elektrokardiograf 12-kanałowy
6 345,00 zł 5 910,00 zł 5 875,00 zł 5 472,22 zł
szt.
PRT-2 parawan lekarski teleskopowy 70-200 cm ścienny
PRT-2 parawan lekarski teleskopowy 70-200 cm ścienny
742,00 zł 600,00 zł 687,04 zł 555,56 zł
szt.
JFG2 fotel ginekologiczny manualny
JFG2 fotel ginekologiczny manualny
3 490,00 zł 2 835,00 zł 3 231,48 zł 2 625,00 zł
szt.
JFG3 fotel ginekologiczny elektryczny
JFG3 fotel ginekologiczny elektryczny
6 230,00 zł 4 999,00 zł 5 768,52 zł 4 628,70 zł
szt.
Bioptron MedAll lampa do światłoterapii ze statywem
Bioptron MedAll lampa do światłoterapii ze statywem
5 343,00 zł 4 830,00 zł 4 947,22 zł 4 472,22 zł
szt.
Solmed Uno lampa sollux do światłoterapii ze statywem
Solmed Uno lampa sollux do światłoterapii ze statywem
2 680,00 zł 2 440,00 zł 2 481,48 zł 2 259,26 zł
szt.
BTL-5800SL Combi aparat do terapii ultradźwiękowej z głowicą sono 1/3 MHz 5 cm² i laseroterapii
BTL-5800SL Combi aparat do terapii ultradźwiękowej z głowicą sono 1/3 MHz 5 cm² i laseroterapii
9 400,00 zł 8 930,00 zł 8 703,70 zł 8 268,52 zł
szt.
KSR-2E stół rehabilitacyjny do terapii i masażu 2-częściowy elektryczny
KSR-2E stół rehabilitacyjny do terapii i masażu 2-częściowy elektryczny
3 140,00 zł 2 575,00 zł 2 907,41 zł 2 384,26 zł
szt.
SS-E06 stół-fotel do rehabilitacji lub zabiegów 4-częściowy elektryczny
SS-E06 stół-fotel do rehabilitacji lub zabiegów 4-częściowy elektryczny
7 720,00 zł 6 935,00 zł 7 148,15 zł 6 421,30 zł
szt.
SDCH1 schody z pochylnią do nauki i reedukacji chodzenia
SDCH1 schody z pochylnią do nauki i reedukacji chodzenia
3 338,00 zł 2 735,00 zł 3 090,74 zł 2 532,41 zł
szt.
MDBW/2 szafa lekarska 2-skrzydłowa
MDBW/2 szafa lekarska 2-skrzydłowa
1 770,00 zł 1 340,00 zł 1 439,02 zł 1 089,43 zł
szt.
Lumina V5.0 lampa sollux ze statywem do światłoterapii
Lumina V5.0 lampa sollux ze statywem do światłoterapii
2 650,00 zł 2 399,00 zł 2 453,70 zł 2 221,30 zł
szt.
KLLED-KM1 7.31 bezcieniowa lampa zabiegowa LED sufitowa
KLLED-KM1 7.31 bezcieniowa lampa zabiegowa LED sufitowa
3 745,00 zł 3 425,00 zł 3 467,59 zł 3 171,30 zł
szt.
BH Fitness G6180I i.RC09 Bluetooth bieżnia treningowa do użytku domowego
BH Fitness G6180I i.RC09 Bluetooth bieżnia treningowa do użytku domowego
7 615,00 zł 6 750,00 zł 6 191,06 zł 5 487,80 zł
szt.
PT-01 parawan medyczny teleskopowy 70-200 cm ścienny z zasłoną
PT-01 parawan medyczny teleskopowy 70-200 cm ścienny z zasłoną
645,00 zł 610,00 zł 597,22 zł 564,81 zł
szt.
Solmed Duo lampa sollux do światłoterapii ze statywem
Solmed Duo lampa sollux do światłoterapii ze statywem
3 495,00 zł 3 190,00 zł 3 236,11 zł 2 953,70 zł
szt.
Airex Hercules 200x100 cm rehabilitacyjna mata do ćwiczeń
Airex Hercules 200x100 cm rehabilitacyjna mata do ćwiczeń
758,00 zł 670,00 zł 701,85 zł 620,37 zł
szt.
Sonaris M aparat do sonoterapii i fonoforezy z głowicą
Sonaris M aparat do sonoterapii i fonoforezy z głowicą
3 290,00 zł 2 975,00 zł 3 046,30 zł 2 754,63 zł
szt.
SP-E01 stół do rehabilitacji i masażu 2-częściowy elektryczny
SP-E01 stół do rehabilitacji i masażu 2-częściowy elektryczny
2 915,00 zł 2 675,00 zł 2 699,07 zł 2 476,85 zł
szt.
KOP/6 szafa kartotekowa B5 6 szuflad 2-rzędowych
KOP/6 szafa kartotekowa B5 6 szuflad 2-rzędowych
1 853,00 zł 1 400,00 zł 1 506,50 zł 1 138,21 zł
szt.
Interdynamic ID-4C aparat do elektroterapii i jonoforezy
Interdynamic ID-4C aparat do elektroterapii i jonoforezy
3 200,00 zł 2 920,00 zł 2 962,96 zł 2 703,70 zł
szt.
LIFEPAK CR Plus 80403-000255 defibrylator AED automatyczny
LIFEPAK CR Plus 80403-000255 defibrylator AED automatyczny
6 320,00 zł 5 590,00 zł 5 851,85 zł 5 175,93 zł
szt.
WSR-BE Bobath stół rehabilitacyjny 1-częściowy elektryczny
WSR-BE Bobath stół rehabilitacyjny 1-częściowy elektryczny
4 740,00 zł 3 870,00 zł 4 388,89 zł 3 583,33 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl